Webáruházunk a felhasználói élmény javítása és a kényelmesebb használat érdekében cookiekat használ.

Adatkezelési tájékoztatónk.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Covid tesztek új generációja

Covid tesztek új generációja

ECOTEST COVID-19 antigén nyálas automata tollteszt gyerekek és felnőttek otthoni tesztelésére készült.

Ez a high-tech kinézetű automata gyorsteszt nyálmintából mutatja ki a SARS-CoV-2 vírus bármely variánsának antigénjét az új koronavírus-fertőzés korai szakaszában, közvetlenül az első tünetek megjelenését követő 5-7 nap során.

A pozitív eredmény azt fogja megerősíteni, hogy az illető a teszt időpontjában vírusfertőzött, vagyis terjesztheti a fertőzést.

 

készlet tartalma:
  • Automata tollteszt
  • Használati utasítás
  • Hulladékgyűjtő tasak
  • Szárítószer

Tesztelés menete:

1. Tisztítsa meg a felületet, ahol tesztelni fog.
2. Minimum 20 másodpercig mosson kezet szappanos vízzel, vagy használjon kézfertőtlenítőt.
3. Bontsa ki a tolltesztet a csomagolásából. Felbontás után max. 1 órával végezze el a tesztet.
4. Húzza szét a tesztet és az extrakciós csövet.
5. Vegye le a tolltesztről a védősapkát.
6. Vegyen mély levegőt, és köhögjön erősen (3-5 alkalommal).
7. Vegye a mintagyűjtőt a szájába. Ügyeljen, hogy a tollteszt vége ne lógjon, hanem felfelé álljon, és maradjon is úgy 2 percig.


Megjegyzés
:

  1. Dobja ki, és vegyen elő egy újat, ha a tollteszt vége nem állt végig felfelé, mert ilyenkor a teszteredmény téves lehet.
  2. Foggal ne harapjon rá, mert sérüléshez, ill. téves teszteredményhez vezethet. Ha mégis, dobja ki, és teszteljen újra egy másikkal.
     

8. Vegye ki a nyálmintagyűjtőt a szájából.

9. Nyomja a teszteszközt függőlegesen az extrakciós csőbe, amíg a tartógyűrű teteje a cső alá nem ér.

10. Tartsa a tesztet végig függőlegesen.


11. 15 perc elteltével olvassa le az eredményt.
12. Tesztelés után tegye a felhasznált tesztet a hulladékgyűjtő tasakba, majd dobja ki.

Fontos!

Amikor a tesztet függőlegesen beledugja az extrakciós csőbe, akkor a cső felső széle érjen a tartógyűrű teteje alá.

Az eredmény értelmezése:
 

POZITÍV: Két színes csík jelenik meg a membránon. Az egyik az ellenőrzési (CC), a másik a teszt régióban (TT).

A szín intenzitása a teszt régióban (TT) változhat, azonban bármilyen árnyalatot pozitív eredménynek kell tekinteni. Ne feledje, hogy ez egy kvalitatív teszt, amely a mintában lévő víruskoncentrációt nem méri. A pozitív eredmény egy esetleges SARS-CoV-2 fertőzésre utal, ami egyben azt is jelenti, hogy fennáll a veszélye mások megfertőzésének.


NEGATÍV: Csak egy színes csík jelenik meg, az ellenőrzési régióban (CC)
, míg a teszt régióban (TT) nem látható ilyen.

A negatív eredmény nem zárja ki teljesen a SARS-CoV-2 fertőzést, ezért továbbra is be kell tartani a távolságtartási és a védekezési intézkedésekre vonatkozó szabályokat. A fertőzés akkor is fennállhat, ha a teszt negatív. Fertőzési gyanú esetén 1-2 nap múlva ismételje meg a tesztet, mivel a koronavírus nem mutatható ki pontosan a fertőzés minden szakaszában.
 

ÉRVÉNYTELEN: Az ellenőrzési csík nem látható (CC). Ha nincs kontrollcsík, akkor a teszteredmény sem érvényes. Kérjük, nézze át újra a tesztelési eljárást, és ismételje meg azt egy új tesztkészlettel.

Az elégtelen minta, a nem pontosan betartott tesztelési eljárás, vagy a lejárt teszt a legvalószínűbb okai a teszt eredménytelenségének.

Megjegyzés:

A színintenzitás a tesztelési tartományban (TT) a mintában lévő analitok koncentrációjától függően változhat. Vegye figyelembe, hogy ez egy kvalitatív teszt, amely nem képes meghatározni a mintában lévő analitok mennyiségi koncentrációját.

A teszt tárolása:

A zárt csomagolású tollteszt 2 - 30 °C között, száraz, közvetlen napsugárzástól és fagytól védett helyen tárolandó. Felbontása után egy órával fel kell használni. A lejárati dátum a csomagoláson olvasható.

Figyelem!

Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontakt kutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt (PCR) elvégzésével meg kell erősíteni.