Webáruházunk a felhasználói élmény javítása és a kényelmesebb használat érdekében cookiekat használ.

Adatkezelési tájékoztatónk.

Termékek Menü

Ferrocomp Forte tabletta 40x

Ár:
3.690 Ft (2.906 Ft + ÁFA)
Gyártó: In Vitro Kft
Elérhetőség: Készleten
Várható szállítás: 2021. március 03.

A szervezet vashiányos állapotainak (pl. vashiány okozta anémia, látens vashiány stb.) kezelésére.

Vashiányos állapot léphet fel a produktív életszakaszban lévő nők erős havi vérzése, műtétek utáni állapot, felnőttek krónikus vérvesztése (főleg a gyomor-bél traktusból) következtében, valamint tartós fizikai igénybevétel esetén (pl. hosszútávfutók) is kialakulhat egy csökkent vastartalékkal jellemezhető állapot. 

  3 éves kortól gyermekeknek és felnőtteknek.

Egységár: 92,25 Ft/db
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 A szervezet vashiányos állapotának kialakulását számos ok előidézheti. A WHO felmérései szerint, egyrészt főleg a fejlett ipari országokban a vasszegény táplálék, másrészt a vas rossz felszívódása következtében a világ lakosságának közel ötöde vashiányban szenved.

Az életmód és táplálkozási szokások megváltozása következményeként egyregyakoribb, - különösen a terhesség alatt - a folsavhiány. A folsavnak mint ismeretes fontos szerepe van a hemopoezisben. Vashiányos állapotban a szervezet a hiányzó vasat azzal pótolhatja, hogy a táplálékból több

    vasat igyekszik felvenni, felszívni, azonban ez többnyire kevés, ezért a pótlást valamilyen vastartalmú készítmény alkalmazásával kell megoldani.

    A vashiányos állapotok  kezelésére olyan vaskészítményre van szükség, amely orálisan adagolva jól felszívódik és jól tolerálható.

    A FERROCOMP tabletta, elsősorban a szervezet különböző okok következtében létrejövő vashiányos állapotainak megelőzésére, megszüntetésére alkalmas gyógytermék, amely jó felszívódása következtében kis dózisok alkalmazását teszi lehetővé és az eddigi tapasztalatok szerint nagyon jól tolerálható.

    A FERROCOMP tabletta a ma ismert készítmények közül az egyedüli, amely a szervezet számára létfontosságú vasat, valamint a mikroelemek közül a cinket, mangánt, rezet és kobaltot, természetes alapanyaghoz, a gyümölcsben - elsősorban az almában, ill. citrusfélékben - lévő pektinhez kötve tartalmaz.  A tabletta ezenkívül még folsavat is tartalmaz.

    Összetételénél fogva kiválóan alkalmas a szervezet vashiányos állapotainak megszüntetésére, mert a tablettában lévő vas a természetes alapú hatóanyagnak köszönhetően a szervezetben jól felszívódik, és biológiailag magas hatásfokkal hasznosul.

    A FERROCOMP tablettában lévő cink, mangán, réz, kobalt és folsav elősegítik, hogy a felszívódott vas nagyobb hatékonysággal fejtse ki hatását.

    Egy tabletta 10 mg vasat, 3 mg cinket, 1 mg rezet, 1 mg mangánt, 0,06 mg

    kobaltot, 0,2 mg folsavat 6: 20 mg C-vitamint tartalmaz.

    A vashiány pótlása általában hosszú időt, hónapokat vesz igénybe, ezért lényeges szempont, hogy a beteg olyan készítményeket használjon melyek a lehető legkevesebb mellékhatást okozzák.

    A FERROCOMP tablettából a szervezet oly módon jut a számára szükséges

    vashoz, melyet az evolúció során megszokott, ezért eltekintve a ritkán fellépő egyéni túlérzékenységtől, a gyógytermék kellemetlen mellékhatások nélkül hosszú ideig szedhető.

    A készítmény ennek köszönhetően mind kúraszerűen, mind tartósan szedhető.

    Adagolás:

    Felnőtteknek és 12 éves kortól gyermekeknek napi 2x1 - 2 tabletta,

    súlyosabb vashiányos állapotban 3x1 - 2 tabletta, gyermekeknek 3 - 12

    éves korig napi 1/2 - 1 tabletta.

    A tablettát étkezés után kell bevenni.

    Tapasztalat szerint enyhébb - diéta, vegetáriánus étrend vagy nőknél a rendszeres havi vérvesztés, fokozott szellemi, fizikai igénybevétel okozta - vashiány esetén 10 napig napi 2x1 tabletta, majd 20 napig napi egy tabletta szedése elegendő. A kúra az előzőekben ismertetett okok további fennállása esetén 3-6 havonta megismételhető.

    Súlyosabb vashiány esetén 2-3 hétig napi 3x1-2 tabletta, majd 4-8 hétig 2x1 tabletta szedése javasolt. Ezt követően ellenőriztesse a szervezet vasraktárainak állapotát és ha szükséges, napi 1 vagy 2 tabletta szedésével folytassa a kezelést a vasraktárak feltöltéséig.

    Felhasználható: a gyártástól számított 2 évig.

   Tárolás:  fénytől védve, száraz helyen, szobában (17-25 °C)

    Figyelmeztetés: gyermekek elől a készítményt gondosan zárjuk el!