Webáruházunk a felhasználói élmény javítása és a kényelmesebb használat érdekében cookiekat használ.

Adatkezelési tájékoztatónk.

Termékek Menü

Phönix Ferrum csepp 100ml

Ár:
4.880 Ft (4.648 Ft + ÁFA)
Gyártó: Phönix Laboratorium GmbH
Elérhetőség: HIÁNYCIKK

A vashiány tünetei fáradékonyság, koncentrálóképesség romlása, étvágytalanság, hasmenés, puffadás, száraz bőr, hajhullás.

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek kombinációs homeopátiás gyógyszer jóváhagyott terápiás javallat nélkül.

Az együttesen jelenlévő mono-komponensű szerek egymás hatékonyságát kiegészítik.

A készítmény homeopátiás gyógyszer lévén a szervezet öngyógyító törekvését serkenti.

Növényi, állati és ásványi eredetű anyagok felhasználásával készült etanolos (alkoholos) belsőleges oldatos cseppek.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egységár: 48,80 Ft/ml

Leírás és Paraméterek

Phönix Ferrum 032 A belsőleges oldatos cseppek

(Phönix Ferrum 032 A cseppek)

 

Homeopátiás gyógyszer

Belsőleges oldatos cseppek

Hatóanyagok: 306,3 mg Bolus alba-ból és Acidum sulfuricum D2-vel készült vizes desztillátum  7,00 ml, Stibium sulfuratum nigrum (Antimonium crudum)  D8  9,00 ml, Arnica e floribus  D2  4,00 ml, Acidum arsenicosum (Arsenicum album)  D4  10,00 ml, Dryopteris filix-mas (Aspidium filix mas ex herbis)  D4  3,00 ml, Aurum chloratum  D5  4,00 ml, Chelidonium majus ex herbis  D3  9,00 ml, 100 mg Corallium rubrum és 50 mg Kalium nitricum etanol tartalmú desztillátuma  4,00 ml, Cuprum sulfuricum  D4  9,00 ml, Digitalis purpurea (Digitalis)  D4  3,00 ml, Liquor ferri chlorati dilutum  20,00 ml [tartalmaz: 0,04 ml Liquor ferri chlorati ferrum metallicumból + acidum hydrochloridum, 19,96 ml tisztított víz], Helleborus viridis (Helleborus viridis ex herbis)     D4  3,00 ml, Hydrargyrum bichloratum (Mercurius sublimatus corrosivus)  D6  3,00 ml, Rosmarinus officinalis  Ø=D1  3,00 ml, 16,65 mg Tartarus depuratus etanol tartalmú desztillátuma  3,00 ml, Valeriana officinalis (Valeriana)  Ø=D1  3,00 ml, Zincum metallicum  D8  3,00 ml / 100 ml oldat.

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

-    Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
  • Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztató tartalma:

  1. Milyen típusú gyógyszer a PHÖNIX Ferrum 032 A belsőleges oldatos cseppek (a továbbiakban a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
  2. Tudnivalók a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek szedése előtt
  3. Hogyan kell szedni a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket?
  4. Lehetséges mellékhatások
  5. Hogyan kell a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket tárolni?
  6. A csomagolás tartalma és egyéb  információk

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PHÖNIX FERRUM 032 A CSEPPEK ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek többkomponensű homeopátiás gyógyszer jóváhagyott terápiás javallat nélkül.

2.  TUDNIVALÓK A PHÖNIX FERRUM 032 A CSEPPEK SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket

  • ha (allergiás) túlérzékeny a hatóanyagokra vagy a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A homeopátiás gyógyszerekkel végzett hosszabb kezelés homeopátiában jártas orvos felügyelete alatt kell, hogy történjen.

A homeopátiás kezelés kezdetén jellemző módon sor kerülhet a panaszok átmeneti erősödésére. Ilyen esetben a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek alkalmazását időlegesen fel kell függeszteni. A homeopátiás gyógyszert nem szabad az indokoltnál hosszabb ideig vagy a tünetek megszűnését követően alkalmazni, mert ilyen esetben nemkívánatos hatások (ún. gyógyszervizsgálati tünetek) léphetnek fel.

Az alkalmazást azonnal abba kell hagyni, ha a terápia során a túlérzékenység bármely tünetét észleli.

Gyermekek

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek nem javasolt 2 év alatti gyermekeknek a készítmény alkoholtartalma miatt.

Etanoltartalmával kapcsolatban célszerű konzultálni homeopátiában járatos gyermekorvossal 12 éves kor alatti gyermekek kezelését illetően.

A gyógyszer fémmel (pl. fém kiskanállal) nem érintkezhet.

Egyéb gyógyszerekés a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek

Gyógyszerkölcsönhatások ezideig nem ismeretesek, azonban etanol tartalma következtében más gyógyszerek hatását módosíthatja.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek egyidejű bevétele étellel és itallal

A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásával egyidejűleg (+ ½ óra) tilos illóolajat is tartalmazó

(pl. mentolos, eukaliptuszos) cukorkát szopogatni és nem szabad intenzív illatú fogkrémet használni. A kezelés ideje alatt aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem szabad alkalmazni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopátiás gyógyszer hatását.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszrészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek nem vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A PHÖNIX Ferrum 032 A etanolt (alkohol) tartalmaz

Ez a készítmény 23 térfogat % etanolt (alkohol) (legfeljebb 240 mg adagonként ≈ 20 csepp, kb. 5 ml sörrel, kb. 2 ml borral megegyező adag) tartalmaz, emiatt nem alkalmazható alkoholizmus, alkoholfüggőség esetén, ill. alkoholelvonó kezeléssel (Antaethyl-, az disulfiram-kezeléssel) egyidejűleg. Alkoholprobléma esetén a készítmény ártalmas. Terhes vagy szoptató nők, gyermekek és magas rizikófaktorú betegek (pl.: májbetegség vagy epilepszia) esetén a készítmény szedése megfontolandó.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A PHÖNIX FERRUM 032 A CSEPPEKET?

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja:

Felnőtteknek és 14 év feletti serdülőknek naponta 4-szer 20 csepp.

Gyerekeknek 14 éves korig életévenként 1 csepp naponta 4-szer.

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek nem javasolt 2 év alatti gyermekeknek a készítmény alkoholtartalma miatt.

Az alkalmazás módja

Az optimális hatás elérése érdekében a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket étkezés előtt ½ órával, kevés vízbe cseppentve vegye be. A gyógyszer szedésének ideje alatt naponta minimum 1,5-2 l folyadék bevitele szükséges.

A javasolt adagot ne lépje túl. A javasolt adag túllépése esetén, az etanoltartalom következtében a fokozott alkoholfogyasztásra jellemző tünetek jelentkezhetnek.

Használat előtt felrázandó!

A PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek természetes eredetű, növényi, állati és ásványi anyagokat tartalmaz, ezért az egyes üvegek tartalmának íze és illata eltérhet, ill. megváltozhat, az oldat enyhén opálosodhat. Mindez azonban nem befolyásolja a készítmény minőségét és hatékonyságát.

Ha az előírtnál több PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket vett be

Ezideig túladagolásról nem számoltak be.

A megadott adagnál jóval nagyobb (tízszeres adag) mennyiség bevétele esetén az etanol tartalom a fokozott alkoholfogyasztásra jellemző tüneteket válthat ki.

Ha elfelejtette bevenni a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Mellékhatásokról eddig nem számoltak be.

Az indokoltnál hosszabb ideig tartó szedése esetén nemkívánatos hatások (ún. gyógyszervizsgálati tünetek) léphetnek fel.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. HOGYAN KELL A PHÖNIX FERRUM 032 A CSEPPEKET TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25 ºC-on, fénytől, közvetlen napsugárzástól és erős elektromágneses hatásoktól védve az eredeti csomagolásában tárolandó.

Alkalmazása során ügyelni kell arra, hogy fémtárgyakkal ne érintkezzen.

A dobozon és az üvegen feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppeket. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Felbontás után 3 hónapig szedhető.

Semilyen gyógyszert ne dobjon a szenyvízbe vagy háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mittegyen a már nem haznált gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6.         A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek

100 ml oldat tartalma:

- A készítmény hatóanyagai:

Desztillátum 306,3 mg Bolus alba és

Acidum sulfuricum              D2 higítású keverékéből        7,00 ml

Stibium sulfuratum nigrum (Antimonium crudum)              D8                                        9,00 ml

Arnica e floribus                                                               D2                                       4,00 ml

Acidum arsenicosum (Arsenicum album)                           D4                                     10,00 ml

Dryopteris filix-mas (Aspidium filix mas ex herbis)              D4                                       3,00 ml

Aurum chloratum                                                                D5                                       4,00 ml

Chelidonium majus ex herbis                                             D3                                      9,00 ml

Etanolos desztillátum 100 mg Corallium rubrum és

50 mg Kalium nitricum keverékéből                                                      4,00 ml

Cuprum sulfuricum                                                                 D4                                       9,00 ml

Digitalis purpurea (Digitalis)                                             D4                                        3,00 ml

Liquor ferri chlorati hígítás [tartalma: 0,04 ml                                                              20,00 ml

      Liquor ferri chlorati (ferrum metallicum +

      acidum hydrochloridum), 19,96 ml tisztított víz]

Helleborus viridis (Helleborus viridis ex herbis)                   D4                                         3,00 ml

Hydrargyrum bichloratum                               

(Mercurius sublimatus corrosivus)                                       D6                                        3,00 ml

Rosmarinus officinalis                                                     Ø=D1                                     3,00 ml

16,65 mg Tartarus depuratus

etanolos desztillátuma                                                                            3,00 ml

Valeriana officinalis (Valeriana)                                        Ø=D1                                     3,00 ml

Zincum metallicum                                                            D8                                        3,00 ml

- Egyéb összetevők: etanol (alcohol), tisztított víz.

   Etanoltartalom: 23 % V/V. 1 ml ≈ 18 csepp; 1 ml készítmény kb. 0,22 g etanolt

   tartalmaz.

Milyen a PHÖNIX Ferrum 032 A cseppek külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Világos sárgásbarna, tiszta, aromás, fűszeres ízű, és valeriána szagú etanolos oldat.

50 ml, 100 ml oldat fehér, műanyag cseppentő feltéttel és garanciazáras, csavarmenetes műanyag kupakkal lezárt barna üvegben. Egy üveg dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

PHÖNIX Laboratorium GmbH,

71149 Bondorf, Benzstrasse 10, Németország

Nyilvántartási számai

OGYI-HG-155/01                      (50 ml)

OGYI-HG-155/02                    (100 ml)

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. május